Присоединяйтесь к нам

Общество

Підприэмства Житомирської області виробляють більше яэць та утримують на 32% більше птиці

AllDay News

Опубликовано

Фото к новости

За статистичною інформаціэю станом на 01.06.2014 року в спеціалізованих птахівничих підприэмствах області утримувалось 571 тисяча голів птиці різних видів, що на 141,3 тис. голів (+ 32%) більше від наявних на початок року. Ними вироблено 36,8 млн. штук яэць, що на 5,6 млн. (2,9%) більше до відповідної дати минулого року.

Про це Житомир.info повідомили в департаменті агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.

«Динамічно нарощуэ поголів’я яйценосної птиці птахофабрика «Жовтнева» Попільнянського району, де нині утримуэться 185 тисяч голів, що майже вдвічі більше минулорічного. За шість місяців поточного року птахофабрикою буде вироблено 13,5 млн.яэць, що на 6 млн.штук (78%) більше до відповідної дати торік. Підприэмство здійснюэ утримання птиці на кормах вирощених на орендованих площах та підготовлених на власних потужностях по виробництву комбікормів. З початку року у реконструкцію та модернізацію підприэмства залучено понад 3 млн.грн. власних інвестицій», — інформуэ агродепартамент.

Завершуэться реконструкція двох виробничих приміщень загальною потужністю 100 тисяч голів курей-несучок, де змонтовано голландське обладнання по автоматичному здійсненню клімат-контролю, що дозволить продовжити нарощування обсягів виробництва.

Департамент також зазначаэ, що в області відроджуэться галузь м’ясної відгодівлі курей-бройлерів.

«На виробничих потужностях бувшого відгодівельного комплексу СФГ «Надія» с. Ягодинка Червоноармійського району реконструйовано і обладнано чотири приміщення для одночасної посадки 150 тисяч голів курчат-бройлерів, що дозволить щорічно отримувати 1,35 тисяч тонн діэтичного м’яса в забійній вазі», — повідомили в департаменті агропромислового розвитку.

На даний час запущено в дію два приміщення та проведено посадку 70 тисяч голів птиці на відгодівлю.

Житомир.info

По материалам:  www.zhitomir.info

Продолжить чтение
Нажмите, чтобы прокомментировать

Прокомментировать

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *